Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In het kader van het Cinekid festival zijn twee vooraanstaande mediaprofessionals uit de Verenigde Staten, Zach Lieberman en Golan Levin, op bezoek in Nederland. Op 9 en 10 oktober waren zij te gast bij verschillende nieuwe media instellingen in Amsterdam en Rotterdam, waaronder Het Nieuwe Instituut, voor een expertsessie.

Lieberman en Levin spreken op 15 oktober tijdens de New Media Conference, onderdeel van Cinekid for Professionals, over samenwerking binnen artistiek onderzoek op het terrein van de nieuwe media en wat dit oplevert voor bijvoorbeeld informeel, praktijkgericht leren. Deze conferentie kan gezien worden als een vervolg op de sessie Learning to be Human, die Het Nieuwe Instituut organiseerde tijdens DEAF 2014. Tevens maken ze enkele installaties voor het Cinekid Medialab. Lieberman en Levin dragen vanuit hun expertise ook bij aan de ontwikkeling van de programmalijnen De Dingen en de Materialen en Tijd van Het Nieuwe Instituut.

Over Zach Lieberman en Golan Levin

Zach Lieberman en Golan Levin zijn actief in het voortgezet onderwijs en betrokken bij nieuwe initiatieven die zich bezighouden met het delen van kennis over creatieve digitale media en nieuwe samenwerkingsvormen. Een voorbeeld is YesYesNo, een nieuw collectief in New York dat gespecialiseerd is in het maken van installaties die creativiteit verbinden met een artistieke visie en de laatste ontwikkelingen in de techniek. Ook zijn zij betrokken bij de School for Poetic Computation in New York, een kunstenaarsschool waar studenten en faculteit samen de grenzen tussen design, hardware, theorie en kunst verkennen.