Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Italië, Verenigd Koninkrijk en België

Datum bezoek

8 t/m 11 juli 2015

Doel bezoek

Op 10 juli vindt de Lichting-show 2015 plaats tijdens de Amsterdam FashionWeek. De veertien beste afstudeerkandidaten van de zeven Nederlandse modeopleidingen tonen hun eindexamencollecties op de catwalk. De meest veelbelovende ontwerper ontvangt de V&D Talent Award. De Muynck, Schwaller, Verhaege en Metz hebben de dag daarvoor een belangrijke rol in de panel portfolio pitch waarin elke kandidaat in 10 minuten zijn of haar portfolio en collectie pitcht. Zij zullen het aanstormende modetalent adviseren en samen met andere professionals uiteindelijk de winnaar bepalen. Naast de Lichting show zullen de internationale gasten andere shows bijwonen en dineren met alle hoofddocenten van de academies en andere partners, waaronder Het Nieuwe Instituut.

Lichting is bedoeld om een brug te slaan tussen jong talent enerzijds en de mode-industrie anderzijds en is uitgegroeid tot dé prijs voor jong modetalent. De winnaar van Lichting 2015 krijgt de kans een kleine collectie van basisstukken te ontwerpen, ontwikkelen en produceren, en ontvangt hierbij professioneel advies en begeleiding. In het voorjaar van 2016 wordt de collectie verkocht in een geselecteerd aantal winkels van V&D, die hoofdsponsor van de prijs is.

Functies

Patrick De Muynck is het hoofd van de afdeling Design van het Polimoda International Institute of Fashion Design and Marketing in Florence. Noemie Schwaller is hoofdredacteur van DASH Magazine, een modeblad uit Londen. Raissa Verhaege is verantwoordelijk voor de merkstrategie en business development bij het Belgische modehuis AF Vandevorst. Krystyna Metz tot slot is Product Development manager bij BVBA '32', het bedrijf achter modehuis Ann Demeulemeester.