Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk

Datum bezoek

7 juli 2016

Doel bezoek

Op 7 juli vindt de 10e Lichting-show plaats tijdens de Amsterdam FashionWeek. Lichting is bedoeld om een brug te slaan tussen jong talent enerzijds en de mode-industrie anderzijds en is uitgegroeid tot dé prijs voor jong modetalent. De veertien beste afstudeerkandidaten van de zeven Nederlandse modeopleidingen tonen hun eindexamencollecties op de catwalk. De meest veelbelovende ontwerper ontvangt de Mercedes Benz Talent Award.

De internationale panelleden Michael Kampe, Bram van Diepen, Ferry Schoew en Rem D. Koolhaas hebben de dag daarvoor een belangrijke rol in de panel portfolio pitch waarin elke kandidaat in 10 minuten zijn of haar portfolio en collectie pitcht. Zij zullen het aanstormende modetalent adviseren en samen met andere professionals uiteindelijk de winnaar bepalen. Naast de Lichting show zullen de internationale gasten andere shows bijwonen en dineren met alle hoofddocenten van de academies en andere partners, waaronder Het Nieuwe Instituut.

Functies

Michael Kampe is hoofd van de afdeling design bij Hugo Boss, Rem D. Koolhaas is de artistiek directeur en mede-oprichter van United Nude, Ferry Schoew is een fashion forecaster en Bram van Diepen is ontwerper van mannenkleding voor Louis Vuitton.