Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Datum bezoek

27 t/m 28 januari 2016

Doel bezoek

John Michael Boling is half januari naar Nederland gekomen voor de ontwikkeling van de eerste aflevering van zijn werk CULTURESPORT, een creatie die tot stand is gekomen in samenwerking met Showroom MAMA, Rotterdamse makers en Het Nieuwe Instituut. De première vond op 22 januari plaats in MAMA. Het productieproces wordt getoond in een virtuele installatie die tevens onderdeel is van het Episodic/Epidemic programma van het IFFR 2016. CULTURESPORT is een meta-kritische anime serie die volledig gecreëerd is met de open source 3D software Blender.

Boling brengt in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma op 27 en 28 januari een bezoek aan onder andere Het Nieuwe Instituut voor een kennismaking met het e-cultuurveld in Nederland. 

Functie

John Michael Boling is een kunstenaar uit Athens, Georgia (USA). Boling was eerder vice-directeur van Rhizome, een online bron voor geïnteresseerden in nieuwe mediakunst, en maker van de beruchte website 53o’s. Zijn werk werd wereldwijd vertoond bij instituten zoals het New Museum in New York, MASS MoCA in North Adams, Massachusetts, en Galerie West in Den Haag. De afgelopen twee jaar heeft hij in afzondering in Georgia gewerkt aan CULTURESPORT.