Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ieder jaar komen tientallen internationale professionals uit de disciplines architectuur, design, mode en digitale cultuur naar Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut, om kennis te maken met de werkwijze van het Nederlandse (multidisciplinaire) ontwerpveld. Zij doen dit in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. Dit programma stimuleert de internationale dialoog, culturele uitwisseling, marktverruiming en uitbreiding van het internationale netwerk.

Sinds maart 2020 zijn, als gevolg van de Covid-19-pandemie en de daarmee verbonden restricties voor internationaal reisverkeer, fysieke bezoeken aan Nederland niet mogelijk. Het Agentschap werkt aan een digitaal initiatief dat internationale uitwisseling op afstand mogelijk maakt. Dit format wordt gedurende 2020 verder ontwikkeld en op langere termijn ingezet. In het eerste kwartaal van 2020 heeft Het Nieuwe Instituut de volgende internationale gasten verwelkomd:
 

Angela Chan (UK)

januari 2020

Angela Chan, oprichter van online platform Worm: art+ecology, bezoekt Nederland op uitnodiging van MAMA via de Open Call van het Internationaal Bezoekersprogramma.

Motovila (SI)

januari 2020

Van 19 tot en met 23 januari bezochten 12 professionals uit de culturele en creatieve sector in Slovenië Nederland. Het bezoek werd georganiseerd door Het Nieuwe Instituut in samenwerking met Motovila, Centre for the Promotion of Cooperation in the Cultural and Creative Sectors en DutchCulture.

Carlos Nazareno (PH)

februari 2020

Carlos Nazareno, specialist interactieve media en digitaal kunstenaar, bezocht Het Nieuwe Instituut in februari 2020 voor een Expert Meeting en een bezoek aan de archieven van Het Nieuwe Instituut. Het bezoek kwam tot stand in samenwerking met XPUB, het experimental publishing programma van het Piet Zwart Instituut.

Sofiane Si Merabet (MA) & Nouha Ben Yebdri (AE)

januari/februari 2020

Sofiane Si Merabet en Nouha Ben Yebdri bezochten Nederland van 31 januari tot 10 februari 2020, via de Open Call van het Internationaal Bezoekersprogramma, als onderdeel van het curatorenteam van media- en digitale kunstfestival New Radicalism.

Anja Kanngieser  (AU)

februari 2020

Geluidskunstenaar en politiek geograaf Anja Kanngieser bezocht Nederland van 19 tot 26 februari 2020, op uitnodiging van Sonic Acts via de Open Call van het Internationaal Bezoekersprogramma. Tijdens het festival gaf Kanngieser de lezing Listening to Ecocide, onderdeel van de conferentie Magical Thinking: Towards a Future Worth Living op 22 februari.