Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 11 april is Tegan Bristow aanwezig tijdens Vertical Atlas:Networks.africa en neemt ze deel aan een netwerkbijeenkomst georganiseerd door Het Nieuwe Instituut met Nederlandse mediafestivals en -kunstenaars.

Deelnemers: Tegan Bristow (directeur Fak'ugesi), Paulien Dresscher (programmeur interactive bij NFF), Arjon Dunnewind (directeur Impakt), Ward Janssen (hoofd Digital Culture Cinekid), Klaas Kuitenbrouwer (expert Digitale Cultuur Het Nieuwe Instituut), Jarl Schulp (oprichter en creative director FIBER) en Caspar Sonnen (hoofd new media IDFA DocLab). Kunstenaars/onderzoekers: Natalie Dixon, Mamali Shafahi, Tamara Shogaolu, Philip Schuette en Klasien van de Zandschulp.

Op 12 april is Bristow daarnaast aanwezig bij het Vertical Atlas.lab in het Freedomlab in Amsterdam. Op 13 april zal ze samen met Oulimata Gueye en Moses Serubiri spreken tijdens Digital Histories in Africa: Ancient binary code, Earth and the future bij Framer Framed in Amsterdam.

Tegan Bristow is interactief mediakunstenaar en docent aan de Digital Arts Division van de Wits School of the Arts in Johannesburg. Computercode is voor haar wat een gouden zonsondergang is voor een landschapsschilder - een bron van inspiratie en de vonk van creatief potentieel. Tegan Bristow is vooral geïnteresseerd in de ruimte die digitale kunst biedt voor interactie en betrokkenheid, de plek waar volgens haar betekenis ontstaat. Naast haar betrokkenheid bij het eerste digitale kunstfestival in Afrika: Fak'ugesi, promoveerde ze ook op Post African Futures: Decoloniality and Actional Methodologies in Art and Cultural Practices in African Cultures of Technology eind 2017. Ze schrijft en presenteert regelmatig papers op interactieve technologische fora over de hele wereld.