Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Voorafgaand aan de lezing 'Streaming from the Streets: Mídia Ninja' vindt de discussie Architecture of Appropriation. Between institutions and activist practices plaats. Tickets voor Streaming from the Streets: Mídia Ninja zijn ook geldig voor deze lezing.

NINJA Independent Narratives, Journalism and Action – ook wel Mídia Ninja genoemd – is een decentraal netwerk van vrijwillige journalisten die rapportage doen vanuit de stad, om online onafhankelijke journalistiek te bevorderen. De ninja’s maken real-time uitzendingen, maar produceren ook nieuwsverhalen, documentaires en onderzoeksjournalistiek in Brazilië en daarbuiten.

Het collectief verwierf internationaal bekendheid door de berichtgeving over de Braziliaanse sociale protesten van 2013. De organisatie is afgestemd op de behoefte aan directe verslaggeving in een tijdperk van alomtegenwoordige digitale netwerkcommunicatie. De wendbaarheid van Mídia Ninja’s netwerkorganisatie stelt de journalisten in staat om zonder een grote en uitgebreide infrastructuur toch op het juiste moment ter plaatse te zijn. Zij versterken de onafhankelijke journalistiek door het nieuwsmonopolie van traditionele mediabedrijven aan te vechten.