Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van 21 tot en met 25 oktober 2019 bezoekt professor Peter Lunenfeld Cinekid naar aanleiding van de Open Call van het International Visitor Programme van Het Nieuwe Instituut.

Peter Lunenfeld neemt deel aan ‘Cinekid for Professionals’, het branche-evenement van Cinekid. Lunenfeld staat op het programma met een lezing over het hoofdthema van 2019, ‘Hallo World’, waarin hij zowel de opmerkelijke kansen als geweldige verantwoordelijkheden schetst van mensen die vorm geven aan media voor kinderen.

Peter Lunenfeld is hoogleraar en vicevoorzitter van de UCLA-afdeling Design | Media Arts en van de faculteiten Digital Humanities en Urban Humanities. Zijn alternatieve, connectionistische geschiedenis van Zuid-Californië, City at the Edge of Forever: Los Angeles Beyond the Screen verschijnt binnenkort bij Viking/Penguin. Andere boeken en projecten van zijn hand zijn, onder meer, Digital_Humanities (co-auteur, 2012), The Secret War Between Downloading and Uploading (2011), USER (2005), Snap to Grid (2000), The Digital Dialectic (redacteur, 1999) en de MIT Press Mediawork serie. Hij promoveerde aan de UCLA in Film, Television and New Media.