Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 2 en 3 september 2019 bezochten Juhana Lahti en Joona Rantasalo van het Finse architectuurmuseum MFA in Helsinki Het Nieuwe Instituut in het kader van een uitwisselingsreis binnen de Europese Unie. 

De reis werd gefinancierd door het Erasmus+ programme dat professionals in staat stelt om collega-organisaties te bezoeken om te leren van best practices en om inspiratie op te doen voor de ontwikkeling en productie van tentoonstellingen. Medewerkers van het MFA bezochten verschillende organisaties in onder andere België, Nederland, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk.

Kunsthistoricus Juhana Lahti, PhD (1973) is sinds 2006 verbonden aan de Universiteit van Helsinki (sinds 2019 als universitair docent). Lahti werkt momenteel als hoofd informatie en onderzoek bij het Finse architectuurmuseum MFA in Helsinki. In zijn onderzoek en publicaties richt Lahti zich op de geschiedenis van de moderne architectuur en planning, in het bijzonder die van de decennia na de Tweede Wereldoorlog. Hij is ook geïnteresseerd in vraagstukken betreffende de digitale paradigmaverschuiving in de cultuur. Eerder werkte Lahti in verschillende functies bij het MFA, de Universiteit van Helsinki en de Finse Stichting voor de Beeldende Kunst in New York.

Kunsthistoricus Joona Rantasalo (1986) heeft sinds 2011 aan verschillende projecten en in verschillende functies bij het Fins Architectuurmuseum gewerkt. Momenteel, sinds januari 2019, werkt hij als curator op de afdeling collecties. Hij is tevens secretaris van de Finse architectuurvereniging en lid van het bestuur van Docomomo Finland.