Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Lab Life: In Search of the Miraculous is een programma over de snelle ontwikkeling van nieuwe en complexe technieken zoals kunstmatige intelligentie, apps, online platforms en meervoudige realities zoals MR, VR en XR en de mogelijkheden die deze technologiën bieden aan filmmakers, verhalenvertellers en kunstenaars.

In de speculative storytelling-workshop Miraculous Futures richtten bioloog en multidisciplinair kunstenaar Ashley Baccus-Clark en kunstenaar Klasien van de Zandschulp zich op Feminist Futures en World Building. Speculative storytelling is een manier om anders naar het heden en de toekomst te kijken en biedt handvatten voor originele oplossingen en radicale nieuwe ideeën. De resultaten van de workshop bestaan uit meerdere verhalen, die het begin vormen van een internationaal ‘future thinking archive’ for Miraculous Futures.

Ashley Baccus-Clark is bioloog en multidisciplinaire kunstenaar. Ze gebruikt nieuwe media en storytelling om thema’s te onderzoeken zoals deep learning, kennis, geheugen, ras, trauma en systemen van geloof. Ze werkt regelmatig samen met Hyphen-Labs en maakt deel uit van het Ida Rubin Artists in Residence programma van het MIT Center for Art, Science & Technology.

Mark Atkin is een Britse filmmaker en directeur van het in Londen gevestigde Crossover Labs. Als voormalig commissioning editor van de TV en online afdeling van SBS Australië, en als producer, curator en workshop ontwikkelaar op het terrein van cross-media en film producties deelt hij met het publiek zijn kennis van zowel de artistieke als financiële kanten van interdisciplinair produceren.

Als directeur Digital Development van de Royal Shakespeare Company vertelt Sara Ellis over hoe zij samen met Leap Motion een nieuw Lab heeft opgezet. Sara is een award winnende producer en staat in de top 100 van ‘most influential people working in Gaming and Techonlogy’ van The Guardian.