Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van 3 tot en met 13 oktober bezoekt Ingrid Masondo Afro_Vibes 2019 (3 to 13 oktober 2019) via de Open Call van het Internationale Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut.

Ze cureerde voor het festival de expositie Speak Truth to Power voor het festival in samenwerking met curator Cathal McKee.

Ingrid Masondo is curator bij Iziko South African National Gallery in Kaapstad. Ze richt zich op de onzichtbare geschiedenissen, verhalen die niet zijn verteld en de vastlegging in beelden. Uit het Iziko netwerk selecteert zij Afrikaanse kunstenaars die vragen stellen over identiteit, etniciteit, gender en identificatie en die bestaande beelden over de geschiedenis ontleden.

Op 8 oktober neemt Masondo deel aan Meet the Artists en gaat ze met Thania Petersen en Margriet van der Waal in gesprek over hedendaagse kunst in Zuid-Afrika. In hoeverre en met welk effect gebruiken hedendaagse kunstenaars traditie en culturele nalatenschappen in hun werk en in de vormen die zij kiezen? Hoe begrijpt de kijker de vorm en ideeën achter een kunstwerk? Heeft men kennis nodig van de historische en culturele context om het kunstwerk volledig te begrijpen?