Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van 3 tot en met 7 juli 2019 bezoeken de oprichters van de Slow Reading Club, Henry Andersen en Bryana Fritz, Rotterdam naar aanleiding van de Open Call van het International Visitor Programme van Het Nieuwe Instituut en op uitnodiging van Showroom MAMA.

Slow Reading Club is een semi-denkbeeldige leesgroep die zich bezighoudt met geconstrueerde situaties van collectief lezerschap. De SRC bekijkt, onderzoekt en onderbreekt dit lezerschap als een manier om het aantal raakvlakken tussen lezer en tekst, tekst en tekst, en lezer en lezer te vergroten. De SRC streeft niet naar deconstructie of zelfs begrip van de teksten die onder handen worden genomen, maar produceert een soort excessieve waarde door kritiek tijdelijk op te schorten om meer intimiteit teweeg te brengen en door interactie met de tekst tot stand te brengen.

De Slow Reading Club ging in première als onderdeel van een avond getiteld Before the Codes op het Brusselse kunstenfestivaldesarts 2017. Sindsdien heeft de Club werk gepresenteerd in een aantal performance-, kunst- en discursieve contexten, waaronder het MAK Center for Art and Architecture, Los Angeles; de Bergen Kunsthall, Bergen; het ZKM - Zentrum für Kunst und Medientechnologie, Karlsruhe; La Loge, Brussel; het Bâtard Festival 2017 (Beursschouwburg, Brussel & Veem House for Performance, Amsterdam); bij Louise Dany, Oslo; Tin Flats, Los Angeles; ESBA TALM, Angers; CalArts, Californië en als onderdeel van het Montez Press Radio programma in MoMA Ps1, New York. Binnenkort zullen onder meer presentaties plaatsvinden aan de LTD Academy, Zürich en op een solotentoonstelling in Damien en de Love Guru, Brussel in het begin van 2020. De bezigheden van de Club zijn het onderwerp geweest van essays die eerder verschenen in Etcetra en L’Art Meme. De SRC verdeelt zijn tijd tussen Brussel en verschillende andere plaatsen.