Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Gasten

Benjamin Peters (US), Svitlana Matviyenko (UA), Denis Leontev (RU), Ksenia Fedorova (RU), Ksenia Tatarchenko (RU), Katja Novitskova (EE), Jasmijn Visser (NL) and Valia Vetisov (RU).

Afkomstig uit

De Verenigde Staten, Oekraïne, Rusland and Estland.

Data

29 november tot en met 2 december 2018>

Doel van het bezoek

De acht internationale mediawetenschappers nemen tijdens hun verblijf in Nederland deel aan Infocosm.ru, een onderzoekslab gewijd aan collectief onderzoek en het in kaart brengen van de huidige Russische geozone, onderdeel van het onderzoeksproject Vertical Atlas van Het Nieuwe Instituut. Het onderzoekslab wordt gefaciliteerd door Benjamin Bratton, Leonardo Dellanoce, Klaas Kuitenbrouwer en Arthur Steiner. Naast het geven van hun intellectuele input/output zullen de 8 uitgenodigde deelnemers ook vertegenwoordigers van Nederlandse universiteiten, onderzoekscentra en andere organisaties die werkzaam zijn op het gebied van mediastudies en mediacultuur ontmoeten. Deze ontmoetingen bieden mogelijkheden voor het aangaan van verdere samenwerkingen.

Lees alles over Vertical Atlas en Infocosm.ru in het webmagazine.

Functie

Benjamin Peters is auteur, mediawetenschapper en Associate Professor of Media Studies aan de Universiteit van Tulsa en verbonden aan het Information Society Project aan de Yale Law School, hij werkt momenteel aan the stupid history of smart media in het Noorden van de wereld. Svitlana Matviyenko is assistent-professor in de School of Communication aan de Simon Fraser University, Canada. Haar onderzoek en onderwijs zijn gericht op de politieke economie van informatie, infrastructuurstudies, geschiedenis en wetenschapsfilosofie. Denis Leontev is architect en co-founder en CEO van Strelka KB.

Ksenia Fedorova is postdoctoral fellow aan het Institute for Art and Image History van de Humboldt Universiteit in Berlijn en werkt aan een manuscript van haar boek Tactics of Interfacing Encoding affect in Art and Technology. Ksenia's onderzoeksinteresses omvatten mediakunsttheorie en -geschiedenis, esthetica, filosofie, techno-culturele en wetenschappelijke en technologische studies. Katja Novitskova doet onderzoek naar voortdurende ecologische transformaties van materie, sociale en informatieve processen. Jasmijn Visser is een Nederlandse kunstenaar die werkt op het snijvlak van kunst, schrijven, onderzoek en design. Valia Vetisov is een beeldend kunstenaar, die momenteel werkt aan zijn Master in Surveillance Architecture aan de Academie voor Mediakunsten in Keulen, Duitsland.