Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Verenigd Koninkrijk

Datum

28 tot en met 30 november 2018

Doel van het bezoek

Schrijver en curatator Lou Stoppard bezoekt Nederland in het kader van The Hoodie, een tentoonstelling en publiek programma dat in 2019 in Het Nieuwe Instituut zal plaatsvinden. The Hoodie, samengesteld door Stoppard, gaat in op de rol die het gelijknamige kledingstuk speelt in cultuur, mode en politiek. Er wordt in de tentoonstelling stilgestaan bij de historische achtergrond en actuele betekenis van de minstens zo omstreden als modieuze ‘trui-met-capuchon,’ die beschouwd kan worden als het laatste politieke westerse kledingstuk.

Tijdens haar verblijf in Nederland ontmoet Stoppard verschillende medewerkers van Het Nieuwe Instituut met wie de tentoonstelling verder ontwikkeld wordt. Daarnaast spreekt ze met kunstenaar en fotograaf Joke Robaard, medewerkers van het Nederlands Fotomuseum en fotograaf Ari Versluis (Exactitudes). Ook bezoekt Stoppard het Thursday Night Live! programma New Approaches to production and consumption.

Functie

Schrijver en curator Lou Stoppard werkte van 2011 tot 2017 bij modeplatform SHOWstudio als editor. Ze is redacteur bij GQ en schrijft regelmatig voor publicaties als Vogue Paris en The Financial Times. Stoppard is vooral bekend vanwege haar interviews met onder andere Wolfgang Tillmans, Kanye West, Philip Treacy, Stephen Jones, Sir Paul Smith, Bryan Ferry, David Sims en Peter Lindbergh.

Stoppard werkt daarnaast als freelance moderator en chair. Ze werkt regelmatig samen met het V&A aan hun lezingen- en evenementenprogramma's. Ze geeft les en gastcolleges aan Central Saint Martins en het London College of Fashion. In 2016 stelde Stoppard Mad About The Boy samen, een tentoonstelling over de obsessie die mode lijkt te hebben met het verbeelden van de tienerjongen. Haar laatste tentoonstelling verkent de invloed van het noorden van Engeland op de beeldcultuur in die regio en is samen met Adam Murray samengesteld. Stoppard voltooide haar bachelordiploma aan de Universiteit van Oxford en behaalde een eerste klas BA in Geschiedenis, voordat ze aan Central Saint Martins College een Master in de modejournalistiek behaalde.