Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Verenigde Staten en Tsjechië

Datum bezoek

11 – 14 mei

Doel bezoek

Darius Kazemi en Denisa Kera brengen een bezoek aan Nederland om een bijdrage te leveren aan het Fiber Festival, dat van 11 tot en met 14 mei plaatsvindt in Amsterdam. Het jaarlijkse festival is voor liefhebbers en makers van grensverleggende digitale cultuur, audiovisuele kunst en elektronische muziek. In samenwerking met Het Nieuwe Instituut geeft Darius Kazemi een masterclass Art Bots op 11 mei in de Brakke Grond.

Functie

Internetkunstenaar Darius Kazemi, ook bekend als Tiny Subversions, is één van de voorlopers op het gebied van het ontwikkelen van creatieve machines die dezelfde capaciteit hebben als moderne computers. Kazemis bekendste werk is Random Shopper (een programma dat in staat is zelfstandig willekeurige aankopen te doen via Amazon) en Content, Forever (een tool die automatisch informatiepagina’s genereert over elk willekeurig onderwerp).

Denisa Kera is filosoof en ontwerper en doet onderzoek naar de werkpraktijk van hackers en makers en open publicatie-tools voor wetenschapsprojecten. Ze haalde haar PhD met 'Performativity in language and computer codes'. Ze richtte ScArt society op in 2004 en C2C in 2006. Momenteel is ze hoogleraar aan de Arizona State University.