Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ieder jaar komen tientallen internationale professionals uit de disciplines architectuur, design, mode en digitale cultuur naar Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut, om kennis te maken met de werkwijze van het Nederlandse (multidisciplinaire) ontwerpveld. Zij doen dit in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. Dit programma stimuleert de internationale dialoog, culturele uitwisseling, marktverruiming en uitbreiding van het internationale netwerk. In 2016 verwelkomde Het Nieuwe Instituut de volgende internationale gasten:

Francesca Ferguson (DE) / okt 2016

Francesca Ferguson bezoekt enkele Nederlandse architectuurbureaus en fondsen in het kader van MakeCity festival 2018 waar zij de curator en oprichter van is. 

International New Materials Netwerk / okt 2016

Ter gelegenheid van de New Material Award prijsuitreiking en tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week is een aantal partners vanuit het internationale new materials network op bezoek.

David Kleeman (US) en Ruairi Glynn (UK) / Okt 2016

David Kleeman en Ruairi Glynn gaven een lezing aan studenten en docenten beeldende kunst op Het Nieuwe Instituut

Julie Lasky, Amanda Dameron, Paul Makovsky, Stuart Constantine (US) / oktober 2016

Het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut organiseert in samenwerking met het Nederlands consulaat in New York een persreis voor Amerikaanse designjournalisten aan onder andere Dutch Design Week om kennis te maken met de Nederlandse designwereld.

Soenke Zehle (DE) / september 2016

Soenke Zehle, leraar en hoofd van Experimental Media Lab, Hochschule der Bildenden Künste Saar, bezoekt Eindhoven voor het geven van een lezing in het kader van de STRP Biennial in het Veemgebouw. Daarnaast heeft Zehle enkele meetings met experts op gebied van digitale cultuur.

Tabita Rezaire (ZA) / september 2016

New Media kunstenaar Tabita Rezaire bezoekt KABK in Den Haag voor het geven van een lezing en een workshop. Daarnaast brengt ze een bezoek aan WORM in Rotterdam en geeft ze een lezing Decolonising Design tijdens de Thursday Night in Het Nieuwe Instituut.

Michael Kampe (DE), Bram van Diepen (FR), Ferry Schoew (FR), Rem D Koolhaas (UK) / juli 2016

Vier internationale modeprofessionals zijn uitgenodigd als panellid van Lichting 2015, de prijs voor jong modetalent.

Lawrence Esho / juni 2016

Lawrence Esho houdt een lezing als keynote spreker tijdens het International New Town Day georganiseerd door INTI.

Ravi Naidoo (ZA) en Christian Benimana (RA) / juni 2016

De conferentie What Design Can Do brengt twee bezoekers naar Nederland, die ook Het Nieuwe Instituut aandoen.

Bill Gaver (UK) / juni 2016

Naar aanleiding van zijn onderzoeksmethode Cultural Probe analyseert Bill Gaver de huidige relatie tussen ontwerpers en hun doelgroep tijdens de Thursday Night. Op de Willem de Kooning Academy geeft de professor een masterclass. 

Pedro Rivera (BR) / juni 2016

Pedro Rivera bezoekt Nederland om deel te nemen aan twee lezingen op Het Nieuwe Instituut en Stroom. Daarnaast maakt hij kennis met het Nederlandse architectuur- en designveld

Rodrigo Delso Gutiérrez (ES) / mei 2016

Architect en onderzoeker Rodrigo Deslo Gutiérrez is uitgenodigd deel te nemen aan de networkmeeting en discussie OPEN: Technology / Affect / Space 2#: Designing Affect Space.

Alistair O’Neill (UK) / mei 2016

Modehistoricus Alistair O’Neill geeft een lezing tijdens de Thursday Night in het teken van het Tijdelijk Modemuseum. Daarnaast bezoekt hij enkele Rotterdamse ontwerpers. 

Felicity D. Scott (US) / april 2016

Universitair hoofddocent Felicity D. Scott brengt een bezoek aan Nederland voor een lezing in Het Nieuwe Instituut en de Nederlandse architectuur en stedenbouw beter te leren kennen.

John Michael Boling (US) / januari 2016

Kunstenaar Boling brengt een bezoek aan Nederland om zijn project CULTURESPORT verder te ontwikkelen en om kennis te maken met het Nederlandse e-cultuurveld.

Vicente Giffoni (BR) / januari 2016

De voorzitter van de Braziliaanse Bond van Architecten brengt een voorbereidend bezoek aan Nederland in aanloop naar een missie dit voorjaar voor leden van de bond.