Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ieder jaar komen tientallen internationale professionals uit de disciplines architectuur, design, mode en e-cultuur naar Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut, om kennis te maken met de werkwijze van het Nederlandse (multidisciplinaire) ontwerpveld. Zij doen dit in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. Dit programma stimuleert de internationale dialoog, culturele uitwisseling, marktverruiming en uitbreiding van het internationale netwerk. In 2015 verwelkomde Het Nieuwe Instituut de volgende internationale gasten:

Christian Esch (DE) / december 2015

Om de interesse te peilen in een samenwerkingsprogramma voor kunstenaars en instituten uit Nordrhein-Westfalen, Nederland en België, ontmoet de directeur van NRW Kultur een breed scala aan mogelijke culturele partners in Nederland. 

Troy Conrad Therrien (USA) / oktober 2015

Een uitgebreid programma met o.a. lezingen, excursies en een workshop biedt Troy Conrad Therrien de mogelijkheid zijn netwerk in de architectuurwereld te vergroten en zich te informeren over actuele ontwikkelingen op dat gebied.

Dan Hill (UK) en Anab Jain (IN) / oktober 2015

Voor hun deelname aan het programma De Staat van Eindhoven bezoeken twee ontwerpers Eindhoven en leren daarnaast de stad en het ontwerpveld kennen.

Adam Clarke (UK) en Rachel Uwa (DE) / oktober 2015

Twee internationale experts op het gebied van games en educatie zijn uitgenodigd om een masterclass te geven op het Cinekid Festival.  

Wojciech Trzcionka, Agnesa Adamczak, Tomasz Friedel (POL), Anja Cronberg (FR) / september 2015

Een groep Poolse en Franse journalisten maakt kennis met de Nederlandse modewereld naar aanleiding van de opening van het Tijdelijk Modemuseum. 

Patrick De Muynck (IT), Noemie Schwaller (UK), Raissa Verhaege en Krystyna Metz (beiden BE) / juli 2015

Vier internationale modeprofessionals zijn uitgenodigd als panellid van Lichting 2015, de prijs voor jong modetalent.

Paul Greenhalgh (UK) / juni 2015

De lezing De toekomst van het expo model in Het Nieuwe Instituut is de aanleiding voor cultuurhistoricus Paul Greenhalgh voor een bezoek aan Nederland.

Christine Boyer (USA) / juni 2015

Professor architectuur en stedenbouw Christine Boyer bezoekt Nederland voor een workshop en lezing in Het Nieuwe Instituut.

Carol Seigel (UK) / mei 2015

Carol Seigel bezoekt Het Nieuwe Instituut om kennis te nemen van ontwikkelingen op het gebied van museumwoningen.

Steve Rura (USA) en Charles Spence (UK) / mei 2015

De conferentie What Design Can Do brengt twee bezoekers naar Nederland, die ook Het Nieuwe Instituut aandoen.

Filip Visnjic (UK) en Matthew Plummer-Fernandez (UK/COL) / mei 2015

Het FIBER festival en een bijeenkomst in Het Nieuwe Instituut zijn de aanleiding voor deze twee bezoekers om naar Nederland te komen.

Kate Goodwin (UK), Savvas Ciriacidis (CH) en Tina di Carlo (USA) / april 2015

Drie gasten bezoeken Nederland om een lezing te geven tijdens het 1:1 Symposium.

Irina Chepkunova en Alexandra Stepina (RUS) / april 2015

Voor deze Russische museummedewerkers is kennisvergaring over o.a. toegang tot archieven een van de redenen om naar Nederland te komen.

Benjamin Bratton (USA) / februari 2015

Benjamin Bratton komt naar Nederland om als keynote speaker op het Sonic Acts festival op te treden. 

Sheila Kennedy en Frano Violich (USA) / januari 2015

De architecten Sheila Kennedy en Frano Violich van Kennedy & Violich Architecture uit de Verenigde Staten bezoeken Nederland voor een expertmeeting in het TextielMuseum in Tilburg.