Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ieder jaar komen tientallen internationale professionals uit de disciplines architectuur, design, mode en e-cultuur naar Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut, om kennis te maken met de werkwijze van het Nederlandse (multidisciplinaire) ontwerpveld. Zij doen dit in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. Dit programma stimuleert de internationale dialoog, culturele uitwisseling, marktverruiming en uitbreiding van het internationale netwerk. In 2013 verwelkomde Het Nieuwe Instituut de volgende internationale gasten:

Aaron Straub Cope (CAN/USA) / december 2013

Op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut kwam Aaron Straub Cope voor de DISH-conferentie naar Nederland. 

Gisela Domschke (BRA) / december 2013

 Gisela Domschke kwam in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma voor verschillende activiteiten van het Prins Claus Funds naar Nederland.

Juulia Kauste (FIN), Lena Rahoult (SWE), Benedicte Sunde (NOR), Alice Black (UK), Andreas Vaa Bermann (NOR), Frank Thinnes (LUX), Ludger Brummer (GER), Alexandra Sankova (RUS) / november 2013

Ter gelegenheid van de start van zijn meerjarige programma ontving Het Nieuwe Instituut een delegatie van internationale experts op het gebied van de creatieve industrie.

Duncan Speakman, Jessica Hoffmann, Paul Clarke (UK) / september 2013

Een bijzondere workshop tijdens Festival De Keuze (van de Rotterdamse Schouwburg) was de aanleiding om twee Britse theatermakers en een kunstenaar naar Nederland te halen. 

Keren Nazareth (IND), Jose Mari Luzarraga (ES) / september 2013

Drie keynote sprekers op de Amsterdam Urban Innovation Week van Pakhuis De Zwijger kwamen binnen het Internationaal Bezoekersprogramma naar Nederland.

Alexander Ostrogorskiy, Konstantin Milchin, Regina Utiasheva (RU) / augustus 2013

Drie Russische journalisten kwamen naar Rotterdam voor een preview van het materiaal voor de tentoonstelling Architecture the Dutch Way 1945 – 2000, die op 16 oktober 2013 in de Hermitage in St. Petersburg opende. 

Robb Young (UK) / juli 2013

Voor een van de juryleden van Lichting 2013 organiseerde Het Nieuwe Instituut een programma rond modetalent in Rotterdam.

Eizo Okada en Hideyuki Nakayama (JAP) / juni 2013

Architect Nakayama en DESIGN EAST directeur Okada brachten in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Japan een bezoek aan Nederland.

Ana Carla Fonseca (BRA) / juni 2013

Als één van de belangrijkste publiekstrekkers, onderzoekers en sprekers op het gebied van de Braziliaanse creatieve economie, bracht Ana Carla Fonseca een bezoek aan Nederland.

David Kester (UK), John Bielenberg (GER), Mara Gama (BRA), Masaru Ito en Haruka Yokokawa (JAP) / mei 2013

Een divers samengesteld gezelschap volgt een breed programma om de Nederlandse creatieve industrie te ontdekken, wat concrete samenwerkingen en resultaten heeft opgeleverd.

Neil Harbisson, Tim Maly, Liam Young, Davide Quayola, Keri Elmsly en Gabrielle Jenks (UK) / maart 2013

Een diverse groep van e-cultuur experts is naar Nederland gekomen tijdens de STRP Biënnale en heeft daar met een netwerkactiviteit hun professionele contacten kunnen versterken.

 

Jacek Mrowczyk, Czeslawa Frejlich (POL), Rita Halasi en Dániel Barcza (HUN) / februari 2013

Voor een speciale uitgave van het Poolse tijdschrift 2+3D design over Nederlands design, hebben twee journalisten – samen met twee Hongaarse professionals – een bezoek afgelegd. 

Ligia Nobre en Magu Bueno (BRA) / februari 2013

Ter voorbereiding op de tiende Internationale Architectuur Biënnale van Sao Paulo hebben de Braziliaanse curatoren Ligia Nobre en Magu Bueno een bezoek gebracht aan Nederland.