Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op verzoek van de Nederlandse Ambassade in Japan brachten architect Hideyuki Nakayama en Eizo Okada, directeur van DESIGN EAST, een bezoek aan Nederland. DESIGN EAST is een driedaags designevent in Osaka dat plaatsvond van 14 t/m 16 september 2013. Eizo Okada wilde graag in contact komen met Nederlandse ontwerpers die hij wellicht kon uitnodigen om hun werk te komen presenteren in Japan tijdens het event. In Eindhoven bezochten Okada en Nakayama ontwerpers zoals Raw Color, C-Fabriek en Paul Heijnen, maar ook de Design Academy. In Amsterdam werd een bezoek gebracht aan ontwerpers als Borre Akkersdijk en Lenneke Langenhuijsen. Hideyuki Nakayama gaf tot slot een lezing over zijn werk en de achterliggende concepten in Het Nieuwe Instituut. Cathelijne Nuijsink, auteur van het boek How to Make a Japanese House - waar een van de ontwerpen van Nakayama op de omslag prijkt – leidde de lezing kort in. Tijdens DESIGN EAST hebben alle bezochte Nederlandse ontwerpers uiteindelijk met een video een plek gekregen in de tentoonstelling. De tentoonstelling is door meer dan 2000 mensen bezocht.

Over Eizo Okada

Eizo Okada is directeur van S&O Design, een ontwerpbureau dat hij samen met productontwerper Hisakazu Shimizu in 2012 oprichtte. Hij studeerde aan het Kyushu Institute of Design en was daarna werkzaam voor het warenhuis Seibu in Tokyo. In 2001 behaalde hij zijn PhD aan de Chiba University, Japan. Vervolgens gaf hij les als assistent en associate professor aan het Kyoto Institute of Technology. Hij publiceerde in verschillende Japanse bladen en boeken over design. Zijn werk werd in Kyoto, Tokyo en Rotterdam tentoongesteld en hij ontving in 2002 een aanmoedigingsprijs van de Japanese Society for Science of Design.

Over Hideyuki Nakayama

Nakayama studeerde in 2000 af aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music in de studierichting Architecture & Planning. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij Toyo Ito & Associates Architects, startte hij in 2007 zijn eigen bureau: Hideyuki Nakayama Architecture. Zijn werk was te zien op exposities in Tokyo, Los Angeles en Lissabon en werd in verschillende vakbladen gepubliceerd. In zijn thuisland Japan ontving hij verschillende prijzen voor zijn werk.