Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dusty Gedge (UK) en Yim Hyun-Jun (KR) zijn onderdeel van Kennisdag op 31 mei 2019, en bezoeken Rotterdam via het Internationale Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut.

Dusty Gedge, voorzitter van de European Federation of Green Roof & Wall Association zal spreken over biodiversiteit op groene daken. Yim Hyun-Jun, Manager planning team van het Seoul Innovation Park, vertelt het publiek alles over het Rooftop Common Land Project in het Seoul Innovation Park. Gedge neemt daarnaast deel aan het rondetafelgesprek Biodiversity NL/UK (met Rens de Boer en Dymphie Brouwer) en Hyun-Jun is onderdeel van de sessie Rooftop Common Space (met Martin Blaas en Gerda Zijlstra).

Dusty Gedge is voorzitter van de European Federation of Green Roof & Wall Assoc. en een expert op het gebied van groene daken en ecosysteemdiensten. Al meer dan 15 jaar houdt hij zich bezig met baanbrekende projecten op het gebied van stedelijke biodiversiteit en vooral groene daken. Hij schreef het boek 'The Nature of Cities'.

Yim Hyun-Jun is manager van het planningsteam van het Seoul Innovation Park en is verantwoordelijk voor het Rooftop Common Land Project (RCPL), in 2017 gestart bij de Universiteit van Seoul. Sindsdien zijn er 38 programma's gevormd op 8 daken in de stad. Het project heeft als doel daken te gebruiken als nieuwe openbare sociale ruimten, ook een van de doelstellingen van de Rotterdamse Dakendagen.