Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Dan Hill komt uit het Verenigd Koninkrijk en Anab Jain uit India, maar woont tegenwoordig in Londen.

Datum bezoek

21-24 oktober 2015

Doel bezoek

Dan Hill en Anab Jain zijn betrokken bij De Staat van Eindhoven, een meerjarig programma van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut. Het programma gaat over de veranderende verhouding tussen overheid en burger, en in het bijzonder over de tweeledige ambitie van Eindhoven om een 'smart city' in een participatiesamenleving te zijn. Op vrijdag 23 oktober spreken ze tijdens een publiek forum in de Dutch Design Week over dit onderwerp en worden ze geïnstalleerd als lid van de zogenaamde Slimme Raad.
Beiden oriënteren zich verder tijdens deze dagen op het ontwerpveld en (stedelijke) ontwikkelingen in Eindhoven. Jain brengt een bezoek aan organisaties als het duurzaamheidsinitiatief De Circulaire Fabriek, ontwerpbureaus Edhv en Dutch Invertuals, en de Design Academy Eindhoven. Hill bezoekt onder meer Brainport, de vertegenwoordiging van high-tech regio Eindhoven, en de lokale creatieve hotspot Strijp-S

Functies

Dan Hill  is ontwerper, urbanist en Associate Director bij Arup, het mondiale ontwerp- en ingenieursbureau. Hij is hoofd van Arup Digital Studio, een nieuw multidisciplinair team dat opdrachtgevers ondersteunt bij het ontwerpen, bouwen en inzetten van transformatieve digitale technologie in steden, ruimtes, infrastructuren en organisaties. Hij begon zijn loopbaan met een stadsvernieuwingsproject in Manchester en heeft vervolgens over de hele wereld gewerkt aan ‘city strategy’ en stadsontwikkelingsprojecten. Hij doceert aan universiteiten in Melbourne en Sydney. Publicaties van zijn hand zijn onder meer Dark Matter & Trojan Horses: A Strategic Design Vocabulary (Strelka Press, 2012), en talrijke stukken voor boeken, vakbladen, tijdschriften en websites. Vanaf 2001 produceert hij de baanbrekende en invloedrijke weblog City of Sound.

Anab Jain is ontwerper, filmmaker en medeoprichter van het Brits-Indiase Superflux, een veelgeprezen, visionair bureau voor innovatie in ontwerp en technologie. Ook is ze medeoprichter van IoTA, een burgerplatform voor innovatie en belangenbehartiging rond het internet der dingen. Anab Jain heeft met haar werk onderscheidingen gewonnen van Apple Computers Inc., UNESCO, ICSID en de Innovatieafdeling van de Britse overheid. Haar werk is tentoongesteld in onder meer het MoMA in New York en het Victoria and Albert Museum. Ze geeft regelmatig lezingen over de impact die exponentiële verandering en opkomende technologieën hebben op mensen, de samenleving en de cultuur.