Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kunsthistoricus en curator Claudia Banz uit Duitsland is vanuit het Internationaal Bezoekersprogramma uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland. Ze zal onder andere een lezing geven tijdens het 2014 Fashion Symposium in Amsterdam op 4 december 2014.

Tijdens het 2014 Fashion Symposium buigt de Nederlandse modewereld zich over de vraag hoe zij internationaal succesvol kan blijven. Daarnaast zal Banz tijdens haar verblijf kennis opdoen over de huidige stand van zaken in de Nederlandse mode en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Ook bezoekt Banz Het Nieuwe Instituut om mogelijkheden tot samenwerking te bespreken en de tentoonstellingen te bezoeken.

NB Over het werk van Elisa van Joolen, één van de genomineerden van de New Material Award en te zien in de gelijknamige tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut, was Claudia Banz zeer enthousiast. Ze heeft Elisa uitgenodigd voor deelname aan haar expositie 'Fast Fashion' in het Museum fur Kunst und Gewerbe in Hamburg die voorjaar 2015 opent. 

OVER CLAUDIA BANZ

Claudia Banz is kunsthistoricus, curator, onderzoeker en hoofd van de afdeling Kunst en Design van het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg. Daarnaast doceert ze Kunst-, Mode- en Designgeschiedenis aan verschillende universiteiten en kunstacademies.

Ze is curator geweest van verschillende internationale en interdisciplinaire tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld Unresolved Matters. Social Utopias Revisited (2009) in het Centraal Museum in Utrecht en van symposia als Social Design. History. Practice. Perspectives. (2014) in het Museum für Kunst und Gewerbe. Voor dit museum stelde ze ook de nieuwe, permanente tentoonstelling over design van 1850 tot heden samen.

Ze is co-redacteur en auteur van Dressed. Art en Vogue en werkt momenteel aan een onderzoek en tentoonstelling over Fast Fashion.