Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Caroline Baumann van Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum New York, Edwin Heathcote van The Financial Times en Virginia Tassinari van MAD Faculty Genk zijn op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut naar Nederland gekomen als juryleden voor de Rotterdam Designprijs. Naast het juryberaad en deelname aan de prijsuitreiking in Museum Boijmans Van Beuningen, hebben ze een uitgebreid bezoekersprogramma gevolgd. Edwin Heathcote en Virginia Tassinari hebben Piet Hein Eek in Eindhoven bezocht en een architectuurrondleiding door Den Haag gekregen; Caroline Baumann heeft veel ontwerpers bezocht in Amsterdam zoals Jantje Fleischhut, Wieki Somers en Satyendra Pakhale. Mogelijk zullen deze designers vertegenwoordigd worden in het Cooper Hewitt.

Over Caroline Baumann

Caroline Baumann werkt sinds 2001 bij het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York, het enige museum in de Verenigde Staten voor  historisch en hedendaags design. Ze vervulde daar verschillende functies en is sinds 2013 directeur van dit museum, dat in december 2014 heropend is na een jarenlange renovatie. Daarvoor was ze werkzaam bij het MoMA in New York. Caroline Baumann heeft een master’s degree in Middeleeuwse Kunst en een bachelor’s degree in kunstgeschiedenis en Franse literatuur.

Over Edwin Heathcote

Edwin Heathcote is de architectuur- en designcriticus van The Financial Times, waar hij sinds 1999 werkzaam is. Daarnaast is hij architect en ontwerper en heeft hij een tiental boeken geschreven. Recente boeken van zijn hand zijn The Meaning of Home en The Architecture of Hope (met Charles Jencks). Hij maakt deel uit van de redactie van AD Magazine en ICON Magazine en publiceert regelmatig in architectuur- en designtijdschriften. In 2001 was hij medeoprichter van de fabriek voor architectonische bouwelementen Izé; momenteel werkt hij aan een online archief van kritische teksten over design.

Over Virginia Tassinari

Na haar studie filosofie is Virginia Tassinari altijd geïnteresseerd gebleven in verbanden tussen de wereld van filosofie en van design. Ze doceert aan de MAD Faculty in België, waar ze in haar colleges maatschappelijk relevante projecten ontwikkelt en met anderen samenwerkt aan uiteenlopende initiatieven gericht op maatschappelijke vernieuwing en het verband daarvan met filosofie. Daarnaast is ze gastdocent aan verschillende universiteiten, waaronder het Institute without Boundaries van de George Brown University Toronto en de Politecnico di Milano. Onlangs heeft ze binnen haar onderzoeksgroep Social Spaces in de MAD Faculty een DESIS Lab opgericht. DESIS is een internationaal netwerk voor sociale innovatie en duurzaamheid.