Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afkomstig uit

Clarke komt uit het Verenigd Koninkrijk en Uwa uit Duitsland.

Datum bezoek

18-23 oktober 2015

Doel bezoek

Adam Clarke en Rachel Uwa geven beiden op 22 oktober een masterclass tijdens het Cinekid Professional Programme in Amsterdam, waar jaarlijks een internationale groep media en educatie professionals bij elkaar komt om de laatste updates en ontwikkelingen te delen. Tijdens een informele expertsessie eerder die week in Het Nieuwe Instituut met Nederlandse educatie experts, educatoren en docenten geven ze alvast een voorproef van hun Cinekid bijdrage.

Functies

Adam Clarke maakt gebruik van Minecraft, games, traditionele kunst en technologie om te inspireren en te entertainen. Hij werkt wereldwijd samen met instellingen, musea, scholen en bedrijven om baanbrekende manieren te vinden om te communiceren met een publiek van jonge gamers. Hij produceert het YouTube-kanaal Everyday Minecraft en speelt op YouTube een rol in stampylonghead's nieuwe Minecraft-show WonderQuest als Wizard Keen. Zijn huidige project Tate Worlds biedt replica’s in Minecraft van een deel van de Tate collectie. Spelers kunnen met een serie van Minecraftkaarten beroemde kunstwerken interactief verkennen.  

Rachel Uwa is de oprichter van de School of Machines, Making & Make-Believe in Berlijn, waar ze nieuwe experimentele leerformats creëert. Haar streven is meer diversiteit, empathie en creativiteit in technologie en onderwijs te brengen. Ze onderzoekt op creatieve en onorthodoxe wijze kunst, technologie en menselijke verbinding. Rachel Uwa is een kunstenaar en organisator wier achtergrond in audio-engineering en visuele effecten ligt. Jarenlang heeft ze groot- en kleinschalige evenementen georganiseerd op het gebied van sociale rechtvaardigheid, kunst en technologie.