Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ieder jaar komen tientallen internationale professionals uit de disciplines architectuur, design, mode en e-cultuur naar Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut, om kennis te maken met de werkwijze van het Nederlandse (multidisciplinaire) ontwerpveld. Zij doen dit in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. Dit programma stimuleert de internationale dialoog, culturele uitwisseling, marktverruiming en uitbreiding van het internationale netwerk. In 2014 verwelkomde Het Nieuwe Instituut de volgende internationale gasten:

Nicolás Valencia (CHL) / december 2014

Nicolás Valencia, journalist van de ArchDaily, bezocht Nederland om de Benno Premsela Lezing 2014 door Mark Wigley bij te wonen.

Claudia Banz (DE) / december 2014

Kunsthistoricus en curator Claudia Banz uit Duitsland is uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland voor een lezing op het 2014 Fashion Symposium op 4 december 2014.

Susan Freinkel (USA) / oktober 2014

Als belangrijkste spreker bij de lezing 'Hello PLASTIC' in Het Nieuwe Instituut op 23 oktober 2014, is Susan Freinkel te gast binnen het Internationaal Bezoekersprogramma.

Zach Lieberman en Golan Levin (USA) / oktober 2014

In het kader van de New Media Conference van Cinekid zijn twee vooraanstaande media professionals uit de Verenigde Staten, Zach Lieberman en Golan Levin, op bezoek in Nederland.

Rashiq Fataar (RSA) / september 2014

De Zuid-Afrikaan Rashiq Fataar is in samenwerking met het Consulaat-Generaal in Kaapstad en het INTI (International New Town Institute) uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland om zijn netwerk uit te bouwen en kennis en ideeën op te doen.

Jo Simpson (UK), Mathew Stevenson-Wright (UK), Marlo Saalmink (DK) en Lotte Mostert (BE) / juli 2014

Vier internationale modeprofessionals zijn uitgenodigd als panellid voor Lichting 2014, de prijs voor jong modetalent.

Marco Pecorari (IT), Rita Airaghi (IT) en Nadia Magnenat Thalmann (CH) / juni 2014

Drie keynote sprekers op het modecongres ‘Re-Source’ bezochten Nederland binnen het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma.

José Armenio de Brito Cruz en Guilherme Wisnik (BRA) / juni 2014

In het kader van de IABR brachten Cruz en Wisnik, beiden van de São Paulo Architectuur Biënnale, een bezoek aan Rotterdam en spraken over samenwerkingsmogelijkheden met Het Nieuwe Instituut.

Stephan Becker en Adeline Seidel (DE) / mei 2014

Voor de opening van de IABR, Het Nieuwe Paviljoen 2014 en de tentoonstelling HOUT bezochten twee Duitse journalisten Rotterdam.

Chris Cerrito en Tom Klinkowstein (USA) / mei 2014

Voor DEAF2014 heeft Het Nieuwe Instituut twee Amerikaanse sprekers uitgenodigd als onderdeel van het Internationaal Bezoekersprogramma.

Nelly Ben Hayoun (UK) en Paola Antonelli (USA) / mei 2014

Voor de designconferentie What Design Can Do in Amsterdam zijn twee internationale sprekers uitgenodigd, die tevens een bezoek aan Het Nieuwe Instituut hebben gebracht.

Ewa Porębska, Grzegorz Stiasny en Marcin Czechowicz (POL) / april 2014

Een team van het Poolse architectuurblad Murator Architektura bracht een bezoek aan Nederlandse ontwerpers en projecten. Naar aanleiding daarvan publiceerde het tijdschrift een Holland special.

Meredith Carruthers (CA) / maart 2014

Meredith Carruthers heeft als curator van de Istanbul Design Biënnale 2014 verschillende Nederlandse ontwerpers bezocht.

Caroline Baumann (USA), Edwin Heathcote (UK) en Virginia Tassinari (BE) / januari 2014

Drie experts op designgebied bezochten Nederland om zitting te nemen in de jury voor de Rotterdam Designprijs.